Over het huis


Het Josephhuis biedt plaats aan acht jongeren die midden in het leven staan en aan de slag willen met hun geloof. De meeste jongeren studeren, hebben hobby’s en hebben zin om verder te bouwen aan het Rijk Gods. Ieder doet dat op zijn of haar manier, want: “Ieder van ons is de vrucht van een gedachte van God. Ieder is gewenst, ieder is geliefd, ieder is nodig” (Paus Benedictus XVI bij zijn ambtsaanvaarding).

Het Josephhuis is ervoor om daarin steun te vinden bij elkaar. Er zijn momenten dat je helemaal vol bent van de liefde van God en dat je precies weet wat je te doen staat. Eenmaal in het dagelijks leven kan dat wel eens tegenvallen en is het vaak toch lastiger dan je eerder dacht. Je wilt God en je naaste liefhebben, maar dat lukt lang niet altijd. En toch worden we opgeroepen om onvoorwaardelijk lief te hebben: “Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf. Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer.” (Rom. 12,10).

Daarom is het Josephhuis meer dan een katholiek studentenhuis van losse individuen, maar een gemeenschap waarin de jongeren elkaar bijstaan en bemoedigen. De jongeren kiezen er heel bewust voor om in een gemeenschap te leven, waarbij zij een gemeenschappelijk huishouden hebben. In de regel wordt er samen (avond) gegeten, is er een wekelijkse ‘gemeenschapsavond’ en zijn er gemeenschappelijke gebedstijden. En natuurlijk is het hartstikke leuk om, als je zo in het centrum woont, regelmatig met elkaar de stad in te gaan.

De jongeren in Het Josephhuis worden begeleid door een jong gezin bestaand uit Marius en Annemieke van der Knaap met hun vier kinderen. Zij wonen in een eigen appartement in het Josephhuis en zijn het eerste aanspreekpunt. Daarnaast beschikt het Josephhuis over een zelfstandig bestuur dat nauw samenwerkt met het bestuur van de parochie.

Copyright © Het Josephhuis | Privacyverklaring